Fintech onlinepengar

Innovationer inom finans

Alipay – gigantisk kinesisk betaltjänst förbjuder Bitcoin

Alipay är en betalningsplattform som är Kinas ledande online betalning system och har kallats Kinas motsvarighet till Paypal. Systemet är gigantiskt med 400 miljoner användare och brukar nämnas som en framgångssaga tillsammans med Alibaba, Tencent och Xiaomi.

I den digitala betalningsmarknaden i Kina har Alipay en central roll då företaget hanterar mer än 50% av alla transaktioner. Företaget är den digtala betalningsdelen av den kinesiska e-handelsjätten Alibaba.

Alipay förbjuder Bitcoin och krytpovalutor

De har förklarat att det kommer att förbjuda alla transaktioner relaterade till Bitcoin och andra kryptovalutor. Den 10 oktober 2019 upprepade Alipay sin anti-krypto hållning i en Twitter tråd, som varnade för att företaget är noga övervaka over-the-counter transaktioner för att identifiera oregelbundna beteende och säkerställa efterlevnaden av relevanta förordningar.

Företaget skrev:

If any transactions are identified as being related to bitcoin or other virtual currencies, @Alipay immediately stops the relevant payment services.

https://www.youtube.com/watch?v=t5ElQaVjQZE

Gigantisk plattform som är större än Paypal

Alipay hade redan 2016 mer än 350 miljoner registrerade användare och då processade företaget mer än 80 miljoner transaktioner per dag. Det har rapporterats att Alipay hanterade 778 miljarder dollar fram till juni 2014. Enligt Juniper Research motsvarar detta tre gånger så mycket som hanteras av PayPal.

De vill göra peer-to-peer överföringar roliga

I systemet har de jobbat för att  göra peer-to-peer-överföringar roligt, genom att lägga till röstmeddelanden och emojis .