torsdag, augusti 22

Alipay – kinesisk betaltjänst som är större än Paypal

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alipay är en betalningsplattform som är Kinas ledande online betalning system och har kallats Kinas motsvarighet till Paypal. Systemet är gigantiskt med 400 miljoner användare och brukar nämnas som en framgångssaga tillsammans med Alibaba, Tencent och Xiaomi. I Kinas online betalningsmarknaden är Alipay mitt i centrum och de hanterar mer än 50% av alla transaktioner.

Alipay har mer än 350 miljoner registrerade användare och processar mer än 80 miljoner transaktioner per dag. Det har rapporterats att Alipay hanterade 778 miljarder dollar fram till juni 2014. Enligt Juniper Research motsvarar detta tre gånger så mycket som hanteras av PayPal.  I systemet har de jobbat för att  göra peer-to-peer-överföringar roligt, genom att lägga till röstmeddelanden och emojis .

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap