Fintech onlinepengar

Innovationer inom finans

Apple lanserar sitt kreditkort -Apple Card

Apple lanserar ett nytt betalkort Apple Card den 25:e mars 2019. Tjänsten som är en Wallet App gör det möjligt att betala med sin telefon, klocka eller Apple designade titaniumkort i alla länder.

När du har registrerat dig kontrollerar du Apple-kortet från Wallet-appen. Apple har influerats av privatekonomiappar vilket gör det enkelt att följa upp sina inköp. När du trycker på kortet kan du se dina senaste transaktioner, hur mycket du är skyldig och hur mycket pengar du har spenderat inom varje kategori. Du kan också trycka på en transaktion och se platsen i en Apple Maps-vy.

För alla inköp som görs får man något som kallas daily cash. Varje gång du gör en Apple Pay-transaktion får du 2 procent i kontanter tillbaka. Du behöver inte vänta till slutet av månaden, eftersom dina pengar krediteras varje dag. För Apple-köp får du 3 procent tillbaka.

https://www.youtube.com/watch?v=HAZiE9NtRfs

Apple-kortet är inte begränsat till ett virtuellt kort. Du får visserligen ett fysiskt Titan kort med ett laseretsat namn men det finns inget kort nummer, ingen CVV-kod, inget utgångs datum och inte heller någon signatur på kortet. Tekniskt sett måste du använda Walleten på appen.

Initiativet backas upp av Goldman & Sachs och Mastercard och de differentierar tjänsten med att vara tydlig med att den inte är från en bank.

Kortet är avgiftsfritt. Det finns inga försenings avgifter, inga årsavgifter eller internationella avgifter.

Läs mer om tjänsten på: https://www.apple.com/apple-card