tisdag, augusti 16

Barclays lanserar mobilbetalningstjänst i Storbritannien

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Telecoms.com skriver att Barclays lanserar en ny tjänst, som kallas Pingit, som gör att användare kan överföra pengar till någon med ett konto i banken och som har ett brittisk mobilnummer

Barclays Pingit App finns att hämta för olika plattformar som iOS, Android och Blackberry och kommer initialt vara tillgängliga för Barclays kontoinnehavare. I ett försök att göra det attraktivt för en större marknad kommer applikationen att göras tillgänglig för kunder på alla brittiska banker i början av mars.

Tjänsten kopplar användarens konto med användarens mobiltelefonnummer. Användarna kan använda gratis appen eller så kan de registrera sig online för att ta emot betalningar. Barclay säger att överföringar är lika säkra som alla andra bankaffärer, och appen skyddas dessutom med ett fem-siffrigt lösenord.

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap