måndag, september 26

Bitcoin ATM maskiner gör sitt intåg i Afrika

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Alltfler afrikanska länder lanserar Bitcoin ATM maskiner. Blockstale BTM Nigeria blir åttonde afrikanska nationen att använda Bitcoin bankomater. Nigeria är Afrikas största ekonomi och har även den största befolkningen så det är en viktig lansering.

Blockstale BTM har installerat bankomaten i Dazey Lounge and Bar i Lagos, och företaget planerar att lansera mer än 30 fler terminaler över hela Nigeria.

Trots alla juridiska osäkerheter om kryptovalutor i Nigeria är nigerianer de största kryptohandlarna i Afrika enligt Blockstales verkställande direktör och grundare, Daniel Adekunle.

Adekunle utvecklade sina Bitcoin bankomater i samarbete med ett teknikföretag baserat i Shenzhen, Kina. Trots att Nigeria är hem för den största handelsvolymen i Afrika är det åttonde landet på den afrikanska kontinenten som använder Bitcoin ATM. Enligt CoinATMRadar har Sydafrika sju krypto-bankomater, Ghana två, och Botswana, Djibouti, Kenya, Uganda och Zimbabwe har var sin terminal.

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap