tisdag, augusti 16

Bitcoin och kvantdatorer – det behövs en quantum säker strategi

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vad många funderar kring är ifall kvantdatorer kan äventyra säkerheten i Bitcoin protokollet eftersom alla offentliga nycklarna bryts av kvantum datorer.

Bitcoin har skapat ett problem för sig själv genom att inte ha en Quantum säker strategi (se https://www.linkedin.com/pulse/what-does-quantum-safety-mean-how-do-we-get-have-bitcoin-baumhof) . Även om Bitcoin inte behöver vara kvantum säker idag behövs desperat en långsiktig strategi.

Kvantdatorer utgör ett hot för all kryptografi. Nycklar som kan knäckas med kvantdatorer inkluderar RSA, DSA, DH och alla former av elliptiska kurv nycklar. Bitcoin har ett visst motstånd mot kvantum eftersom den offentliga nyckeln bara är tillgänglig den tiden som du spenderar att skicka till varje adress.

En kvantdator behöver bryta din nyckel under den konta tiden som din transaktion skickas först när det blir till ett block. Läs mer om kvantum datorer och Bitcoin.

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap