torsdag, augusti 18

Bitcoin Lightning Network

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Bitcoin Lightning Network (BLN) vill skapa transaktioner för framtiden
Bitcoin Lightning Network siktar på hypersnabba betalningar där säkerheten upprätthålls av blockchain smart-avtal utan att skapa en blockchain transaktion för enskilda betalningar. Betalningens hastighet mätts i millisekunder till några sekunder. Fördelen med BLN är att nätverket är skalbart och miljoner till miljarder transaktioner kan ske per sekund. En annan fördel är att tekniken gör det möjligt med exceptionellt låga avgifter, vilket gör det möjligt att använda metoden för nya användningsområden som omedelbar mikrobetalningar.

Hur fungerar tekniken?
Lightning nätverket är beroende av den underliggande tekniken i blockchain. Med hjälp av riktiga Bitcoin/blockchain transaktioner och använder smart-avtal-skriptspråk.

Läs mer:
https://lightning.network

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap