onsdag, mars 20

Browsing: Bitcoin

Bitcoin GuideBitcoin är världens första och största decentraliserade kryptovaluta. Bitcoin, som lanserades under 2009, var den första framgångsrika kryptovalutan och är fortfarande den största med ett börsvärde i augusti 2017 som motsvarar över 54 miljarder dollar. Valutan möjliggör betalning i ett decentraliserat peer-to-peer (P2P) nätverk som inte styrs av någon central myndighet eller mellanhand.

Den uppfanns av den mystiska Satoshi Nakamoto som tros vara ett fiktivt namn och han baserade programvara med öppen källkod vilket tillåter användare att göra peer-to-peer transaktioner via Internet. Man tror att Satoshi äger runt 1 miljon bitcoins. Bitcoin har det största marknadsvärdet överlägset av alla kryptovalutor, 19 gånger större än tvåan Ethereum. Antalet enheter är maximerad till 21 miljoner, 16 miljoner är tillgängliga.

När användare fördelar dator processorkraft mot mining av Bitcoins, belönas de med transaktionsavgifter och nyskapade mynt. Enheter kan köpas eller säljas mot andra kryptovalutor eller fiat valutor som USD eller EUR på många börser. Enheter kan också sparas eller erhållits i utbyte mot varor eller tjänster. TradingView, exempelvis accepterar Bitcoin för årliga plan betalningar, som ett av många företag som gör att deras online-produkter eller tjänster som ska upphandlas med Bitcoin.

Det finns ingen regering eller centralbank som kontrollerar Bitcoin men man räknar med att 1% av Bitcoin community äger 99% av tillgångarna. Det finns ett fast antal Bitcoin på 21 000 000 Bitcoin. Man räknar med att FBI äger 1,5% av alla Bitcoins en orsak är att en en del av försäljningen sker på dark Internet som Silk Road. 69% av bankerna experimenterar med blockchains och det finns stora möjligheter för kostnadsbesparingar inom banksektorn. 64% av alla Bitcoin har inte använts.

Bitcoin nätverket är kraftfullare än om man slår ihop 500 superdatorer.
Kinesiska mining pooler kontrollerar mer än 70% av Bitcoin nätverkets kollektiva hashrate enligt buybitconworldwide.com/mining/china.

Det finns Bitcoin ATM maskiner från mer än 21 ATM producenter.

Vill du börja handla?
Läs mer om vår guide vad är bitcoin

Bitcoin valutor – artiklar och tips om bitcoin.

Bitcoin Bitcoin cash
Bitcoin Cash
0

Vad är Bitcoin Cash? Bitcoin Cash: är en en alt-coin klon av Bitcoin som skapades i augusti 2017 när en…

1 2 3