Fintech onlinepengar

Innovationer inom finans

Blockchain & Bitcoin Conference Stockholm

Den 11 september kom äntligen blockchain & Bitcoin Conference till Stockholm som annordnades av Smile-Expo. 

Heta ämnen som förelästes

Konferensen tog fasta på ett flertal ämnen om blockchain och  de mest aktuella problemen inom kryptovaluta marknaden idag. Eventet inleddes av Marco Torregrossa från Blue Whale Foundation.

  • Blockchain inom olika sektorer som: energi, finans, fastigheter, musik och nyhetstjänster
  • Juridiska regleringar inom blockchain sektorn
  • Token modeller, användningsfall och olika applikationer
  • ICO regleringar

De bästa höjdpunkterna under blockchain-konferensen

Den här gången fanns det flera intressanta föreläsare från Sverige som blivit en hub i Norden kring blockchain. En av de inbjudna experterna var riksdagsledamot Mathias Sundin från Liberalerna som är involverad i skatteutskottet och finansutskottet. Han var med som grundare av high-tech organisation Warp Institute och det finansiella företaget Goobit. Vid evenemanget analyserade Mathias kraften med decentraliserade system och dess långsiktiga fördelar.

ICO – från Blockchain Alliance


Bild:
Ordförande i Blockchain Alliance Europe Tanja Bivic Plankar medverkade i ”ICO between Innovation and regulation” och delade sin kunskap om ICOs.

Tanja beskrev varför många startups misslyckas nya innovationer i token försäljning och talade om regelverket där KYC (Know Your Customer) och AML (Anti Money Laundering – dvs direktiv mot penningtvätt) blivit krav för att lyckas med ICO:s under 2018.

Dynamiken i innovationer

pwc evangelist inom blockchain
Bild: Rättsliga utmaningar som kommer med innovationer kommer diskuterades av Dr Guenther Dobrauz-Saldapenna-partner & Leader PwC Legal Schweiz. Guenther föreläste om produktlivskurvan och dynamiken inom innovation och varför äldre företagen ofta misslyckas när det sker teknikskiften eller förändringar i lagstiftningen. Dr Guenther är jurist, VC Investor och bank specialist. Han ger affärs konsultationer och har redan skrivit 10 böcker kring innovativa processer, pengar och teknik.

Safellos utmaningar att jobba med kryptovalutor inom Fintech

Frank Schuil CEO från Safello pratade om företagets lösningar kring blockchain och hur de låter sina kunder förmedla Bitcoin genom att använda deras backend och använda lite kod.

Hur blockchain kan påverka musikbranschen

Serieentreprenören Mattias Hjelmstedt visade hur blockchain kan påverka musikbranschen.

Paneldiskussion med specialister om energimarknaden

Det hölls en paneldiskussion med Catharina Geiselhar Senior Consultant på PwC, Tobias Goodden analytiker från Fortum och Amira El-Bidawi från Vattenfall där mycket av fokus låg kring energimarknaden och blockchain.

Fastighetsbranschen – projekt med blockkedjor

Fastighetsbranschen kommer påverkas på flera sätt – av Mats Snäll fick vi höra om lantmäteriets fastighetsregister som är en av de första myndigheterna som lagt ut information på blockkedjan och företaget Chromapolis plattform och lösningar för att skapa digitala kontrakt med open-source som blir legalt giltiga.

Chefen för digitala kanaler och digital innovation på Landshypotek bank Merete Salmeling föreläste och förklarade hur DLT kan integreras inom fastighetsbranschen , och vilka fördelar det medför för framtidens fastighetsmarknad.

Om eventet

Blockchain & Bitcoin Conference Stockholm är den andra stora crypto-eventet i Sverige som utförs av Smile-Expo. Företaget har hållit 40 krypto konferenser i 25 länder som Malta, Moskva och i Schweitz. Konferensen gav möjlighet till nätverkande och träffa ledande DLT specialister, ställa frågor och lära sig ny information om blockchain industrin. Uppgifter om evenemanget och registrering finns på den officiella webbplatsen för blockchain & Bitcoin Conference Stockholm.

11:e September 2018
Berns salong
Stockholm