Fintech onlinepengar

Innovationer inom finans

CeBIT: startup-plattformen SCALE11 breddar sitt internationella fokus och skaffar nya investeringsorganisationer som partners

CeBIT: startup-plattformen SCALE11 breddar sitt internationella fokus och skaffar nya investeringsorganisationer som partners

Det finns gott om plattformar för startups i Europa just nu, men ingen är så snabbväxande eller har en sån internationell omfattning som SCALE11 på CeBIT. Sex månader innan nästa CeBIT, kan Deutsche Messe gladeligen tillkännage två nya SCALE11-partners.

Hannover. På väg in i 2017 års säsong utökar CeBITs plattform för startups, SCALE11,  sin internationella räckvidd med två nytillkomna partners i det redan innan starka partnernätverket. Nykomlingarna är Tysklands Business Angels Network (BAND) och Schweiziska ICT Investor Club (SICTIC). De kommer att ingå i 2017 års lineup för SCALE11, som hålls mellan 20-24 mars 2017 i Hannover, Tyskland. ”Syftet med våra SCALE11-partnerskap är att underlätta dialog och samverkan mellan investerare, etablerade företag och unga startups”, säger Oliver Frese, Deutsche Messe’s Managing Board-medlem med ansvar för CeBIT. ”Vid årets SCALE11 hade vi över 300 startups från 40 nationer och inför nästa år siktar vi på att öka den siffran till över 400”, tillade han.

För att ytterligare öka kontakthastigheten mellan investerare och startups kommer nästa års SCALE11 – så kallad eftersom den hålls i Hall 11 på CeBIT –att innehålla en ny ”Investors Club” där unga entreprenörer och potentiella investerare kan hålla konfidentiella samtal i en privatmiljö.

Nästa års SCALE11 är fortfarande ett par månader bort, men det ser redan ut att bli en mer internationell räckvidd än någonsin tidigare, med enskilda utställare och paviljonger från länder som aldrig tidigare varit representerade vid evenemanget. Till exempel har Deutsche Messe redan fått registreringar för en 10 deltagare stark paviljong bestående av unga startups som anordnas av Iran ICT Guild.

SCALE11 2017 kommer också att vara mer interaktiv än någonsin tidigare. Frese: ”Hall 11 kommer att bli ännu mer interaktiv för deltagarna – för både startups och även för investerarna, etablerade företag och politiska ledare. Vi har ett antal saker som planeras för att ge Hall 11 något av den dynamiska, kreativa ”vibe” av internationellt samarbete som co-working spaces har. Till exempel har vi undvarat den stora centrala konferens-scenen till förmån för flertalet aktivitetsområden placerade precis där allt händer.”

SCALE11 kommer också att förbättras i termer av ett ännu bredare spektrum av ämnen som omfattas, med två nya temaområden – tillägnade artificiell intelligens och blockchains – som tillkommer till förra årets lineup av 15 teman.

 

CeBIT – Global Event for Digital Business

CeBIT är världens ledande event rörande allt inom den våg av digitalisering som omvandlar nästan varje aspekt av företagsutveckling, myndigheter och samhället i stort. Varje vår erbjuder mässan ett brett spektrum av ca 3 000 utställare och mässan lockar ca 200 000 besökare till Hannover, Tyskland. Fokus ligger på de senaste framstegen inom områden som artificiell intelligens, autonoma system, virtual & augmented reality, humanoida robotar och drönare. Tack vare ett rikt utbud av applikationsmöjligheter gör CeBIT digitaliseringen påtagligt i ordets rätta bemärkelse. ”D!conomy – no limits”, huvudtemat för 2017, understryker mässans betoning på att presentera den uppsjö av möjligheter som den digitala revolutionen erbjuder. CeBIT är en mångfacetterad mässa, konferens och möjlighet till nätverkande och är ett årligt måste för alla som är involverade i den digitala ekonomin. Startup-världen är även den helt hemma på CeBIT med det särskilda SCALE11-området på mässan, där mer än 400 startup-företag visar upp sig. Nästa CeBIT kommer hållas 20-24 mars 2017 med Japan som sitt officiella partnerland. För ytterligare information, besök www.cebit.de.

 

Din kontakt för mer information:

Hartwig von Sass

Tel:                      +49 511 89-31155

E-mail:               hartwig.vonsass@messe.de

 

Din kontakt i Sverige:

Marie Jaeger

Tel:                      070 306 28 14

E-mail:               marie.jaeger@tradefairagency.se