Fintech onlinepengar

Innovationer inom finans

CoFounds VD- ”ICO är mer än ett nytt sätt att samla in pengar”

blockchain

ICO är mer än ett nytt sätt att samla in pengar. Det är ett sätt att starta ditt nätverk!

Intervju med Daniel Zackrisson VD på CoFound inför blockchain & Bitcoin Conference i Stockolm

Startup företag bör initialt se ICO (Initial Coin Offering) som ett verktyg för att knyta kontakter snarare än att bara samla in pengar. Det  uttalandet kommer från en av talarna vid Blockchain & Bitcoin Conference i Stockholm: Daniel Zakrisson, VD på Cofound.IT startup Accelerator. I intervjun delar han med sig av sitt perspektiv på blockchain industriutveckling i Sverige och ger tips för startups som siktar på att lansera ICOs.

Hej, Daniel. Ditt företag, Cofound.it, stöder blockchain startup företag. Hur väljer du vilka startups du vill samarbeta med?
Startup företag kontaktar oss genom kontakter, partners (acceleratorer, fonder etc), vår hemsida och konferenser. Vi har en gemensam process oavsett hur de kommer till oss som syftar till att ta reda på den verkliga potentialen hos ett team och projekt och deras mognadsnivå.

Vilka typer av startup vill ha hjälp från Cofound. Handlar det mest om IT support? Vad tror du är orsaken till det?
Vi har två huvudtyper av start-ups som kontaktar oss:
1. Blockchain startup, där kärnan kring affärsidén handlar om blockchain teknik eller tjänster som potentiellt kommer att fungera bättre med hjälp av interna token system.
2. Traditionella startup och företag som undersöker om vad de gör och kan se fördelar genom tokenisering av hela eller delar av sin produkt.

Jag tror att det främsta skälet till att de kontaktar oss är att de har blivit medvetna om att vi har ett genuint intresse av att hjälpa startup företag.

 Vad skulle du rekommendera en startuper som har en lovande idé och en önskan att lansera sin ICO till att börja med?
Först verkligen tänka igenom om en ICO är det bästa sättet för att få finansiering.  Den andra delen handlar om att utveckla sin idé, kod, teknisk dokumentation och validera modellerna. En ICO bör göras när de är redo att lansera sitt nätverk och kan använda ICO för att bootstrapa användare och tjänster i deras nätverk.

Vilka är de vanligaste misstagen startups gör under ICO förberedelser?
Att tänka att det är ett sätt att i första hand samla in pengar, det är det inte. Det är ett sätt att starta nätverket.

Vilken är den mest ovanliga tillämpningen av blockchain som du har stött på?
Vi har sett många olika applikationer. De mest intressanta och ovanliga är förmodligen de som flyttar gränsen för den decentraliserade ekonomin och som syftar till att lansera ett projekt med ett helt anonymt team.

Vad tycker du om blockchain industri utvecklingen i Sverige?
Det börjar äntligen ta fart! Det började i princip för ett år sedan med de som tidiga adopterade tekniken. Sverige kommer att hinna ikapp på lång sikt. Jag ser en stor potential i den talang som behövs för att skala företag och tekniska ”Bleeding Edge Tech” företag finns i Sverige.

Tala om för oss mer detaljerad om din presentation på blockchain & Bitcoin Conference Stockholm.
Jag planerar att prata mer om några av de verkliga token modeller och praktiska användningsfall som används idag. Exempel på detta är token-handplockade register och rabatt symboler.