tisdag, augusti 16

Digital stadsvaluta lanseras i Belfast – syftet att stödja en hållbar förändring

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Städer växer som aldrig förr men hur ska de förändras hållbart? En lösning kan vara att börja införa lokala digitala valutor. Belfast på Irland har beslutat att införa en incitamentsbaserad digital valuta för att hjälpa till att stödja det lokala näringslivet och miljömålen.

Belfast City Council har inlett ett samarbete med it-företaget Colu för att lansera Storbritanniens första lokala, incitament-baserade digital valuta.

Deltagarna belönas för goda gärningar med stadsvalutan

Belfast Coin kommer att fungera som en belöningsplattform som strävar hefter att uppmuntra den lokala befolkningens beteenden och förbättra staden. Invånarna kommer att få mynt i utbyte mot saker som shopping i lokala företag, volontärarbeten och medborgerliga aktiviteter. Belfast mynten kan sedan användas för att handla varor i butiker och restauranger.

I projektet laddar man ner Colu app som länkas till ett betalkort vilket behövs för att kunna använda Belfast Coins.

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap