Fintech onlinepengar

Innovationer inom finans

Empire Avenue – börsen för nördar

Jag har spenderat rätt mycket tid de senaste veckorna på Empire Avenue vilket föraktfullt kallas börsen för riktiga IT-nerdar. EmpireAvenue är en riktig tidstjuv  och här kan du köpa och sälja digitala personer och företag och använda den lokala valutan. Eaves är en digital valuta som går att köpa men inte sälja och vad du egentligen investerar i är inte den fysiska personen utan personens digitala aktiviteter och sociala medier som Facebook likes, Twitter inlägg etc

Det finns lite olika strategier för hur din aktiekurs ska öka i värde men jag tror att förtroende och lojalitet är viktiga ingredienser som premieras på sikt. Själv är jag bara en glad amatör men som sagt jag har blivit addicted och hängt på sajten i drygt en månad…Började med att köpa de som var nya, testade att köpa svenskar, ändrade strategi att ta de med hög ROI och sedan de som rekommenderas och de som är riktigt dyra och intressanta av olika anledningar. De som är dyra svarar ofta med att köpa stora mängder av dig själv – vanligtvis finns det en begränsning på 200 eaves som du kan investera i en person men ofta kan de investera i upp emot 800 eaves.

Försöker även att köpa de som är lojala och som köper i mig och att återinvestera i dem samtidigt osm jag säljer de som inte köper i mig. På jobbet har vi också flera stycken som har gått med så det är lite tävling över resultatet – tyvärr finns det dem (inga namn nämnda) som använt en förvånande stor andel av månadspengen på att köpa eaves  så det är inte riktigt samma förutsättningar. Fast det är klart – själv har jag 4-5 konton och i ärlighetens namn har jag också tjuvstartat med att köpa lite mindre mängder i riktig valuta.

En ekonomiprofessor Dr Dittrich har skapat en sajt där du som investerar kan söka fram riktigt bra prospects som du kan nå här och siten har portfolio management för Empire Avenue. Där kan du välja mellan sälj eller köp sidor och importera in dina aktieägare och sortera fram riktigt många olika parametrar som dina aktier i dem och deras aktier i dig.

Här köper du mig!