Fintech onlinepengar

Innovationer inom finans

Ethereum kryptovalutan som snabbt tagit marknadsandelar av Bitcoin

Vad är Ethereum?

Ethereum är en typ av blockchain nätverk. Bitcoin och Ethereum Blockchains skiljer sig främst i syftet och kapacitet. Medan Bitcoin blockchain används för att spåra ägandet av den digitala valutan bitcoin, kan Ethereum blockchain användas för att bygga decentraliserade och distribuerade applikationer. Den virtuella valutan som är associerad med Ethereum kallas eter.

Ethereum syftar till att fungera både som ett slags decentraliserade Internet och en decentraliserad app store och de har en wallet. Etherum räknas som världens största kryptovaluta efter Bitcoin och hade det varit en start-up så hade det varit världens snabbast växande.

Vad är fördelarna med Ethereum?

Ethereum använder blockchain-teknik som erbjuder ytterligare fördelar över helt enkelt vara en kryptovaluta som Bitcoin.  USP:en för ICO är smarta kontrakts utan att ha en 3:e part. Det ger utvecklare möjlighet att bygga smarta kontrakt som är offentligt granskningsbara och kan köras när vissa villkor är uppfyllda. Fortfarande är Ethereum för många väldigt svårt att göra och är inte helt skalbart men det sker en hel del utveckling och innovation inom området för att få systemet mer skalbart.

ethereum walletExempel hur man skapar kontrakt i Ethereum Wallet. Du kan skapa ett eget token eller kickstarta ett projekt med en crowdsale. Tekniken som används kan skapa en egen virtuell organisation.

Precis som bitcoin är Ethereum en digital tillgång och precis som kontanter kräver det inte en tredje part att behandla eller godkänna en transaktion. Men istället för att fungera som en digital valuta eller betalning, syftar ether till att ge ”bränsle” för decentraliserade appar i nätverket. En fördel med Ethereum framför Bitcoin är att valutan blivit populär att användas vid ICO:s men samtidigt varnar allt fler för en bubbla.

Vem äger Ethereum?

Ingen äger Ethereum men systemet som stöder funktionen är inte gratis. Snarare måste nätverket ’eter’, använda en unik bit kod för att betala för de dataresurser som behövs för att köra ett program eller program.Ether säkerställer att utvecklare skriver kvalitets program.

Etherum

Utvecklingen på Etherum har varit enorm och i juni 2017 hade den digitala valutan stigit med 2173% under ett år. Du kan köpa Etherum på flera handelsplatser exempelvis Coinbase.

Priset för Ethereum

Se video varför priset kommer öka för ethereum och smarta kontrakt.

Enterprise Ethereum

Enligt källor så finns flera större företag som ingår i Etherum som JP Morgan, CME Group, BNY Mellon, Banco Santander, Microsoft, Red Hat, Cisco, Wipro och British Petroleum med flera.

Exempel på Ethereum tokens

  • ETH
  • DGD
  • DGX
  • REP
  • GNT a

Ethereum för att skicka biståndspengar

WHO har användt Ethereum Blockchain för att överföra pengar baserade på kryptovalutor till flyktingar i Syrien. Plattformen har överfört kuponger med kryptovaluta till totalt 10 000 personer. Det gjordes genom en annan plattform som skapades av Parity technologies.
Källa Cointelegraph

Risker med Ethereum

Det har varit en hel del attaxker där man tagit ethereum. I juli stal en okänd hackare 153 000 ether värt 32 miljoner USD  från Parity som är en ethereum wallet som implementerar multi-sig wallets.

Ethereum baserade DAPS

Vill du se mer Etheruem baserade projekt och decentraliserade applikationer. Läs mer om DAPS. (DAPS): https://dapps.ethercasts.com/

Ethereum Casper protocol

Läs artikel

Mer information om Ethereum

https://etherscan.io är en sajt där du kan se de senaste transaktionerna och blockchain kedjan.