Fintech onlinepengar

Innovationer inom finans

Facebook utvecklar Stablecoin i Indien

Är Stablecoin framtiden inom kryptovalutor?
Enligt en artikel i Bloomberg håller Facebook på att utveckla Stablecoin så att användarna av WhatsApp kan använda appen för transaktioner i Indien.

Vad är Stablecoin?

Stablecoin är en hybrid av traditionella valutor och kryptovalutor. Genom att förankra kryptovalutans värde till en fiat valuta, guld, eller att man backar upp myntet med en reserv av en annan kryptovaluta syftar valutan till att leverera några av fördelarna med krypto med samtidigt mindre volatilitet. Man tror att metoden kommer framförallt att användas av större investerare eftersom det kräver mycket pengar.

WhatsApp krypterade mobil-messaging app är populär i Indien, med mer än 200 miljoner användare. Landet har också många som jobbar utanför landet som skickar hem stora mängder pengar vilket motsvarade $69 miljarder USD 2017.

Det finns en uppsjö av olika stablecoins en av de mest kända stablecoin valutor är Tether som sägs vara uppbackad av amerikanska dollar, men företaget har vägrat en revision så det finns mycket osäkerhet om det är en riktig stablecoin.