Fintech onlinepengar

Innovationer inom finans

Flattr mikrobetalningssystem

Flattr grundades för att hjälpa människor att dela med pengar, inte bara innehåll. Det är ett mikrobetalningssystem som innebär att man som användare donerar pengar och att upphovsmänen kan få betalt för sina alster.

Innan Flattr var det enda sättet att donera att använda Paypal eller andra betalsystem och skicka pengar den traditinella vägen. Tröskeln för detta är tyvärr mycket hög. Folk ignorerar att skicka donationer eller betalningar om det inte var för en riktigt viktig sak.

Flattr vill lösa detta problem. De som vill donera pengar sätter in ett visst belopp per månad. Du anger beloppet själv och i slutet på månaden delas pengarna upp bland projekt som flattr användaren vill stödja.

Som användare klickar du på Flattr knappar som finns uppsatt på webbplatsen och i slutet på månaden delas pengarna bland kreatörerna. Du är alltid inloggad på kontot. Det betyder att ge någon några Flattr-kärlek är bara ett knapp tryck bort. Genom att klicka ytterligare enknapp lägger det inte mer till din månadsavgift. Den delar bara avgiften mellan fler människor! Flattrförsöker att uppmuntra människor att dela!

Tänk om…

Tänk om skatteverket skulle kunna bygga en liknande tjänst. Då skulle det bli riktigt kul att betala sin skatt. Själv vet jag en del myndigheter som inte skulle få en skattekrona från mig…

För webbutvecklare

För personer som använder WordPress finns det ett plugin som man kan använda för att få sin sajt Flattr anpassad. Ladda ner Flattr plugin

Men det slutar inte med WordPress. Flattr har utvecklat mängder av olika pluginer för olika CMS system som Joomla, Drupal, forum, wikis och mobila webbplatser. Kort sagt det finns ett smörgåsbord för webbfolk att ta till sig.
https://flattr.com/support/plugins

Mer information:
Flattr är en svenskutvecklad sajt som kommer bla från Peter Sunde känd från Piratebay. Besök hemsida

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.