tisdag, augusti 16

Hashgraph – framtidens blockchain?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hashgraph har dykt upp på nätet som en ny decentraliserad teknik som har några fördelar som hastighet och tidsstämpling vilket skilja hashgraph från blockchain. Andra fördelar är att tekniken eliminerar behovet av massiva uträkningar och stor energiförbrukning som finns både med Bitcoin och Ethereum.

  • Möjligt med 250 000 + transaktioner/sekund (bitcoin nuvarande begränsning har 7 transaktioner per sekund)
  • Samförstånd tidsstämpling förhindrar en individ påverkar  ordningen på transaktioner. När en händelse inträffar, vet alla om det inom ett par minuter. Endast effekterna av transaktionen är nödvändigt i förvaring, kan allt annat kasseras. Detta krymper mängden lagringsutrymme som för närvarande behövs

Hashgraph är INTE open source programvara så Internetsamhället är kritiska kring hur valutan marknadsförs.

Vad är Swirlds?
Swirlds är en mjukvaruplattform som har utvecklat hashgraph algoritmen: en helt ny distributed ledger teknik som är mycket mer kostnadseffektiv och sägs vara 50 000 gånger snabbare, säkrare (bysantinska), effektivare och matematiskt rättvisare än blockchain.

Blockchain Just Became Obsolete. The Future is Hashgraph

 

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap