tisdag, augusti 16

IOTA – Kombinerar Internet of things och blockchain. Kan det bli hetare?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

IOTA marknadsför sig kring Internet Of Thing lösningar och blockchain teknik och frågan är om det går att jobba med något som är mer hett just nu. IOTA är ett protokoll kan användas i vilket programmeringsspråk som helst så användningsområdena är enorma.

PÅ Github kan man se flera projekt som Wallet och IOTA Reference Implementation (för dig som vill utveckla i ett annat utvecklingsspråk). De använder olika utvecklingsplattformar vilket gör det enkelt för utvecklare att sätta ihop sina egna lösningar.

  • Python
  • Java
  • C#
  • Javascript
  • Go

Plattformen har inga transaktionskostnader och den är skalbar. Tekniken är tex användbar för leasing – eftersom allting med ett chip kan leasas. Dessutom kan olika resurser byta resurser med varandra.

Lösningen har använts inom e-hälsa, försäkringar och supply chain inom banker och logistik företag. Plattformen har interoperabilitet med Ethereum, RSK och Hyperledger.

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap