Fintech onlinepengar

Innovationer inom finans

iZettle – mobila betallösningar för kortbetalning

iZettle är en betalningslösning för kortbetalning som gör att alla kan ta betalt med kort. Målgruppen är mindre företag. Lösningen gör det möjligt att ta emot kort betalningar med en mobiltelefon. Du kopplar en liten dosa till mobilen. Allt du behöver är en smartphone eller tablet och iZettle. Företaget grundades av Jacob de Geer och Magnus Nilsson 2010.

Lösningen konkurrerar med kortbetalningar vilket är en dyr lösning för många småföretagare som måste betala lösenavgifter, hyresavgift för kortterminal mm. Med iZettle kan småföretagare, privatpersoner eller föreningar ta emot betalnngar. VISA har däremot satt käppar i hjulen när de slutade att acceptera lösningen eftersom de sa att de inte uppfyllde bolagets säkerhetsrutiner. I Februari 2013 lanserade iZettle en ny betaldosa som stöder både chip och pinkod.

Studie iZettle och hur företag kan spara pengar

Det finns stora pengar att spara.Foodtrucken Bun Bun Truck i Stockholm lyckades sänka sina arbetskostnader med 33% när de började använda  sina tabletter med iZettle och en app som mobila POS-kortterminaler.
Ladda ner studie av Mastercard

Företag som investerat i iZettle:

  • Index Ventures
  • Greylock Partners
  • Creandum
  • Northzone