tisdag, augusti 16

Japanska finans företaget Fisco experimenterar med landets första bitcoin baserade obligation

0
Showing 1 of 1

Japanska finans företaget Fisco Ltd. experimenterar med landets första bitcoin baserade obligation. Företaget räknar med att den digitala valutan så småningom blir en lagligen erkänd finansiell tillgång i Japan. En enhet utfärdade en treårig skuld värd 200 bitcoins till ett annat företag i gruppen den 10:e augusti. Enligt Masayuki Tashiro, bolagets CPO var ett mål för försäljningen att testa om Bitcoin baserad obligationer har en potential att bli en användbar fundraising verktyg.

Experimentet är ett exempel på hur företag och investerare över hela världen letar efter sätt att tjäna pengar på bitcoin. Vissa investerare använder sig av digitala valutor som safehaven tillgångar allteftersom spänningarna mellan USA och Nordkorea ökar.

Källa: Blomberg News

Showing 1 of 1
Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap