torsdag, augusti 18

Kinas fick Bitcoin kursen att stiga 40% på en dag

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Den 25:e oktober 2019 sa den kinesiska presidenten Xi Jinping att blockchain är en teknik som kina skulle fokusera på som en del av sina ekonomsiak reformer. Det är orsaken varför Bitcoin steg från 7500 USD till 10 500 USD på några timmar.

Kinas officialla valuta DC/EP är de redo för lansering?

Kinas nya officiella valuta är redo för lansering och de kan använda valutan för att skapa ekonomisk stabilitet och som motkraft mot dollarn. Den nya digitala valutan är ett alternativ till M0. Landet har länge varit kritisk mot landets entreprenörer som varit snabba att använda kryptovalutor. DC/EP har stöd av People’s Bank of China och planeringen har skett under fem års tid.

I augusti 2019 berättade chefen för Bank of China Payment and Settlement Division Mu Changchun att forskargruppen som utvecklat valutan började att använda sig av blockchainteknik men förkastade den metoden. Den nya valutan kommer inte efterlikna kryptovalutor som använder blockchain utan använda en mer hierarkisk struktur.

Tekniken bygger på en två-lagers split med folkets bank i toppen och kommersiella banker nedanför. Först omvandlar Bank of China valuta till bankerna som sedan omvandlar pengarna till allmänheten. Motivet sägs vara för att kunna hantera den stora storleken på Kinas ekonomi och befolkning. Från ett kritiskt perspektiv innebär detta mindre insyn i systemet och att Bank of China behåller kontrollen.

Nya bud en månad senare

I slutet av september 2019, grusades förväntningarna en den kinesiska riksbanken då de hävdade att de inte har satt någon specifik lanseringsdatum för sin CBDC och samtidigt förnekade de att landet är redo att rulla ut den nya finansiella tillgången. Det har också kommit en ny kryptolag som väntas träda i kraft i Kina 1 januari 2020.

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap