torsdag, augusti 22

Kinas officiella digitala valuta DC/EP är redo för lansering

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kinas nya officiella valuta är redo för lansering och de kan använda valutan för att skapa ekonomisk stabilitet och som motkraft mot dollarn. Den nya digitala valutan är ett alternativ till M0. Landet har länge varit kritisk mot landets entreprenörer som varit snabba att använda kryptovalutor. DC/EP har stöd av People’s Bank of China och planeringen har skett under fem års tid.

Chefen för Bank of China Payment and Settlement Division Mu Changchun berättade att forskargruppen som utvecklat valutan började att använda sig av blockchainteknik men förkastade den metoden. Den nya valutan kommer inte efterlikna kryptovalutor som använder blockchain utan använda en mer hierarkisk struktur.

Tekniken bygger på en två-lagers split med folkets bank i toppen och kommersiella banker nedanför. Först omvandlar Bank of China valuta till bankerna som sedan omvandlar pengarna till allmänheten. Motivet sägs vara för att kunna hantera den stora storleken på Kinas ekonomi och befolkning. Från ett kritiskt perspektiv innebär detta mindre insyn i systemet och att Bank of China behåller kontrollen.

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap