tisdag, augusti 16

Lending Club – lånekonsortium som är finansierat av Google

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Lending Club är ett Kaliforniabaserat peer-to-peer lånebolag som är finansierat av Google och fungerar i princip som ett lånekonsortium. Systemet har fått mycket publicitet med namn som ”bankernas skräck” och var en av de största börsintroduktionerna någonsin och användningen har vuxit.

Plattformen innebär att de som vill låna pengar och lånegivarna kan matchas. Som lånegivare finns det flera olika portföljer att välja mellan och du  kan investera så pass låga lån som 25 USD.  Beroende på vilken risk du är villig att ta får du en viss ränta och i skrivandet stund gav risk var den högsta räntan med 24.41%.

I ledningen hittar man rätt tunga filurer som  John Mack, före detta vd för Morgan Stanley, och Lawrence Summers, tidigare finansminister i USA.

Sajten fungerar bara i USA.

Hemsida

Sökningar på Lending Club enligt Google Trends

Sökningar

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap