fredag, september 20

Libra – Facebook lanserar ny kryptovaluta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Libra är Facebooks kryptovaluta. På Facebooks F8 developerkonferens förra månaden sa Mark Zuckerberg att han vill göra det enkelt som möjligt att skicka pengar – det ska vara lika enkelt att skicka valuta som att skicka ett foto. Libra ska lanseras första halvåret 2020 och bland partners finns Mastercard och Visa.

Valutan är utformad för att inte vara en spekulativ tillgång som Bitcoin, utan en form av digitala pengar som backas upp av en reserv av tillgångar. Den är uppbackad av verkliga pengar för att minska volatiliteten som finns hos traditionella kryptovalutor.


Valutan kallas för Libra (sv. vågen) och de har även skapa organisationen Libra Association för att hantera valutan. Libra Association kommer vara helt fristående från Facebook. Organisationer som stödjer initiativet är Coinbase, Mastercard, Visa, eBay, PayPal, Stripe, Spotify, Uber, Lyft och Vodafone. Dessa företag kommer också att bidra till vad som kallas Libra Reserve, tillgångar som kommer att säkerställa varje enhet av Libra valuta stöds av något av någon tillgång tillskillnad mot Bitcoin.

Gissningsvis är det mycket frågor som rör regleringar, regelverk och myndigheter.

Calibra app
Calibra app är en wallet som de kommer användas. De kommer att bygga applikationer relaterade till den nya digitala valutan och de säger att de har 100 utvecklare som jobbar med valutan.

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap