måndag, september 26

Maecenas – blockchainbaserad auktion inom konstvärlden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Maecenas är en blockchain inom konstvärlden som använder en blochchain baserad auktion. Företaget vill decentralisera konstvärlden så att enskilda investerare enklare ska kunna investera i dyra konstverk som kostar miljoner.

Genom ”tokenization” tillåter de investerare att använda kryptovalutor som Bitcoin för att köpa in sig i en del av ett konstverk. Värdet av aktierna – eller polletter – stiger och sjunker på motsvarande sätt som aktier.

Maceanas är en treårig startup från Singapore och företaget hade en trög start men med tiden ökat i populäritet. Inom konstvärlden är det den första mer spridda användningen kring autencitet – vilket är en viktig fråga inom konstvärlden. För att få bli medlem i nätverket måste du först lämna in uppgifter vem du är enligt KYC regelverk ( eng. know your customer).

Konstmarknaden börjar ingå alltmer som en del inom wealth management och domineras av traditionella aktörer som Sothebys och Christies i London och New York.


Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap