lördag, juli 20

Maecenas – blockchainbaserad auktion inom konstvärlden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Maecenas är en blockchain inom konstvärlden och har en blochchain baserad auktion. Företaget vill decentralisera konstvärlden så att enskilda investerare ska kunna investera i dyra konstverk som kostar miljoner.

Genom ”tokenization” tillåter de investerare att använda kryptovalutor som Bitcoin för att köpa en del av ett konstverk. Värdet av aktierna – eller polletter – stiger och sjunker på ett liknande sätt som aktier.

Maceanas är en treårig startup från Singapore har haft en trög start men ökat i populäritet. Inom konstvärlden ser de att det är det första mer spridda användningen är kring autencitet vilket är en stor fråga inom den världen. För att få bli medlem i nätverket måste du lämna in uppgifter vem du är enligt KYC ( eng. know your customer).

Konstmarknaden börjar ingå som en del inom wealth management och domineras av traditionella aktörer som Sothebys och Christies.


Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via