Fintech onlinepengar

Innovationer inom finans

Microsoft och blockchain

Microsoft satsar på PowerBI

Både artificiell intelligens och blockchain verktyg kommer finnas med i företagets PowerApps custom application bilder och PowerBI business intelligence tool.

I ett inlägg som publicerades på den officiella Microsoft Azure-bloggen daterat den 6 december 2019 beskrev IT-jätten Azure blockchain tokens och blockchain Data Manager.

Azure blockchain token

Azure blockchain tokens-tjänsten syftar till att förenkla att skapa och hantera kompatibla token som är byggda enligt branschstandarder. Företaget tillhandahåller också färdiga mallar för vanliga användningsområden och ett galleri för mallar som skapats av partnersö

Blockchain data manager

Den andra tjänsten blockchain Data Manager, är en ny Azure blockchain service-funktion som utformats för att låta sina användare att fånga blockchain-redovisningsdata, omvandla och dekryptera den om den är krypterad och leverera den till flera källor. Denna nya funktionalitet förenklar ”den besvärliga uppgiften att integrera befintliga program med data som finns på en blockchain Ledger.”

Azure Heroes belönar utvecklare

De har också beskrivit Azure Heroes som är ett blockchain-token som syftar till att belöna utvecklarcommunityn.

Azure blockchain workbench

Under Microsoft Business Applications Summit  sommaren 2019 gick Microsoft ut med att de kommer göra blockchain verktyg tillgängliga till användare av PowerApps och Microsoft Flow.

Blockchain Workbench distribueras med hjälp av en mall i Azure Marketplace. I mallen kan du välja moduler och komponenter för att distribuera inklusive blockchain stack, typ av klientprogrammet, och stöd för IoT-integrering. När distribuerats ger Blockchain Workbench åtkomst till en webbapp, iOS-app och Android-app.

Syftet med Azure Blockchain Workbench är att förenkla utvecklingen av blockkedjor genom att tillhandahålla en lösning med flera Azure-komponenter.


Läs mer på docs.microsoft.com