tisdag, augusti 16

Vad är Monero?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Monero (XMR) är en kryptovaluta som fått mycket uppmärksamhet och är baserad på öppen källkod. Monero skapades i april 2014 och inriktar sig på personlig integritet, decentralisering och skalbarhet.

Valutan har kritiserats eftersom det är droghandelns favoritkryptovaluta från att ha varit en relativt okänd valuta. Tillväxten verkar vara Moneros unika sekretesspolicy som går långt utöver den decentralisering som gör Bitcoin motståndskraftig mot kontroll av stater och banker. Den är långt mer privat: helt anonym, och praktiskt taget spårlös.

Sajten Piratebay har använt ett javascript som använder besökarnas processorer för att mina kryptovalutan Monero. Det innebär att CPU-användningen ökar kraftigt. Piratebay säger att man använder tekniken som ett alternativ till den tradtionella bannerannonseringen.

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap