tisdag, augusti 16

Nobelpriset i ekonomi gick inte till Bitcoins ”uppfinnare” Satoshi Nakamoto

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svenska Nobelpriskommiten ger priset till en relativt okänd ekonom Richard Thaler som forskar på hur bristande självkontroll och andra mänskliga tillkortakommanden påverkar ekonomiska beslut.

De hade kunnat ge priset till Satoshi Nakamoto uppfinnaren av Bitcoin. Bhagwan Chowdhry en finansprofessor verksam på University of California Los Angeles (UCLA) nominerade Satoshi Nakamoto för 2016 Nobelpris i ekonomi. Problemet för Nobelkommiten att ge Satoshi priset är att hans identitet är okänd.

Men det finns de som hävdar att Bitcoin och blockchain redan fått priset genom matematikern John Nash (som poträtterades i filmen a Beautiful mind). Nash höll en föreläsningsserie i konceptet Ideal Money som en del säger är väldigt likt de pengar som kryptovalutor ger oss.

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap