onsdag, juni 26

Ny rapport: Bitcoin kan bli världens största valuta

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Enligt en ny rapport från köpenhamnbaserade CPH revision kan Bitcoin bli världens största valuta om tillväxten fortsätter. Kursen har gått upp kraftigt på kort tid. Värdet av bitcoins i omlopp har stigit från ca 30 miljoner under 2011 till 110 miljarder samtidigt har kursen stigit kraftigt det senaste året och i synnerhet under de senaste månaderna.

Att jämföra Bitcoin med de andra valutorna
Från årets början har Euron stigit 6% mot dollarn och 2% mot svenska kronan. DI gör analysen att Europa är i fin form och ”Euroområdets ekonomi överträffar de flesta prognoser” men egentligen ser vi en stor förtroendekris för politiker, centralbanker och storbanker. En orsak är att många kunder har tappat förtroende i sina banker.och centralbanker och man ser Bitcoin som en ”safe heaven” en investering som tidigare guldet hade. Under samma period har Bitcoin ökat 148%. På ett år har Bitcoin ökat med 477%.

Att handla Bticoin certifikat
Bitcoin XBT är ett tidsobegränsat Bitcoin one certifikat som handlas på Stockholmsbörsen av Mangold Fondkommision. De använder marknadsplatserna Bitfinex, OKCoin and Bitstam.  Under det senaste månaden har certifikatet stigit med 80.79%.


Om det skulle vara samma tillväxt under 12 år skulle det bli världens största valuta. Men alla tongångar är inte positiva -kraftiga kurslyft medför risker.Det finns de som hävdar att det är en klassisk bubbla och jämför med den s.k. tulipan bubblan år 1635.

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via