Fintech onlinepengar

Innovationer inom finans

Online pengar: Att tjäna pengar på nätet

Google Wallet

Det finns mängder av olika projekt kring online pengar som utvecklas som gör att det går att tjäna pengar på nätet.
Varje dag försöker fler och fler människor tjäna pengar snabbt online. Så vi har skapat den här webbplatsen för att beskriva några alternativa sätt att generera en inkomst, inklusive affiliate-marknadsföring,sälja e-böcker och genom olika internet tjänster. Men vi slutar inte där utan vi beskriver även olika typer av valutor och intressanta tekniker på Internet.

Läs mer om idéerna och de personliga tipsen på denna sajt, kommentera varje artikel eller föreslå en idé som vi har inte har tänkt på ännu .

Olika typer av online pengar:

  • Bitcoin – en digital valuta – valutan har blivit känd eftersom det är ett sätt som du kan stödja Wikileaks på. Bitcoin är ett peer-to-peer valuta. Peer-to-peer betyder att ingen central myndighet utfärdar nya pengar eller spår transaktioner.
  • Flattr – är en mikrobetalningstjänst för att donera pengar till en bra webbplats och den är utvecklad av Peter Sunde från Piratebay. Det finns pluginer för exempelvis WordPress så att det ska vara smidigt att sätta upp.
  • Lokala valutor – exempelvis LETS

Spelvalutor och digitala valutor

Spelvalutor används i spel och blir mer och mer vanligt.

Att låna utan bank:
Nya tjänster gör det möjligt att låna pengar utan bank.

Annonssystem och affiliatenätverk

Att tjäna pengar som affiliate har det pratats mycket om på nätet och då handlar det oftast om nätverk eller skapa en blogg och börja blogga. Blogga på nätet kan du göra  utan att spendera ett öre och troligtivis är det bästa sättet att tjäna pengar att själv erbjuda en produkt som man kan beställa eller en tjänst.

Du behöver bara logga in på en sajt som blogger.com och skapa en blogg. Om du vill vara säker på att du kan skriva bra innehåll, kan du lägga enkelt unikt innehåll som du kommer att kunna öka synligheten för din webbplats. Du kan också öka trafiken på din webbplats med hjälp av olika SEO-tekniker.

Google Adsense är kanske det mest kända annonsnätverket som webbar och bloggare använder men som är väldigt dåligt betalt och kräver mycket tid för att generera traffik. Att tjäna pengar på Adsense är svårt i Sverige och min uppfattning är att de flesta som arbetar med det tjänar mer pengar på att sälja länkkraft och eller att som bloggare bli sponsrad. Fast å andra sidan Google vill begränsa marknaden genom att straffa ut de företag som köper länkkraft så det finns olika krafter som verkar på marknaden.

Tjäna pengar genom affiliate-program:
Affiliate program handlar om att marknadsföra produkter och tjänster från andra företag.

CPA leads är en metod att tjäna pengar där du får betalt för varje leads som du skickar till en kund exempelvis tjänar du 1 USD ifall någon skickar in en förfrågan men i högre prisklasser borde det vara intressant för företag att betala betydligt högre.

PPC (Pay Per Click)är en modell där du får betalt per klick.

Olika webbshoppar

Traditionellt har det funnits en mängd olika webbshoppar. Att sätta upp dem har ofta inneburit mycket integrationsarbete och kraft i form av utvecklare men med open source plattformar som Woocommerce och Magento går det betydligt snabbare och enklare. Ett initiativ som en av mina Google specialister har testat är Google Checkout som innehåller betalningssystem. Min utvecklarkompis var mer eller mindre lyrisk över hur enkelt systemet var att sätta upp och att man hade produkterna i ett excelark. Däremot verkar det bara fungera i Storbrittanien och USA.