torsdag, augusti 18

Paym P2P mobile payments

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Paym P2P mobile payments är de brittiska bankernas lansering för mobila betalningar och tjänsten kommer marknadsföras under namnet Paym. Lösningen är byggd av VocaLink och innebär att bankkunder att länka sitt telefonnummer till sina bankkonton. Banker har länge haft problem att anpassa sig till de digitala kanalerna och det här är ett seriöst försök att samarbeta kring mobila betalningar. Systemet påminner om ClearXchange.

Användarna kommer kunna göra person-till-person betalningar genom att bara använda ett mobiltelefonnummer som en proxy, utan att varken behöva avslöja sitt clearingnummer eller kontonummer. Det innebär att alla som är i kontaktlistan finns tillgängliga att göra betalningar till.

Banker som är anslutna till systemet är Bank of Scotland, Barclays, Cumberland Building Society, Danske Bank, Halifax, HSBC, Lloyds Bank, Santander och TSB Bank. Andra banker har också sagt att de kommer ansluta sig till systemet.

Intresset för Paym enligt Google Trends

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap