Fintech onlinepengar

Innovationer inom finans

Seedrs – en plattform för entreprenörer som behöver riskkapital

Seedrs är en ny crowdsourcing plattform som skapar en andra handsmarkand för crowd-funded aktier. Entreprenörer kan använda plattformen för att få fram riskkapital och investerare för att tidigare än vid traditionella investeringar få en del av start-ups. Genom plattformen kan man få kapital från vänner, släktingar Investerare har också en möjlighet att investera i olika startup företag som de tror kommer gå bra. Det är gratis att gå med i communitys och pitchen består av att entreprenören svarar på ett antal frågor. Som entreprenör kan du få pengar som lån eller som ersättning för aktier.

https://www.youtube.com/watch?v=0E-Vl0iZz2c

De som investerar i bolaget köper vanliga aktier i bolaget. Sajten vänder sig främst till företag i USA och är auktoriserad genom den amerikanska myndigheten FCA.

Hittills har man stött över 500 företag från mer än 200 000 användare. Sedrs försöker lösa problem som bristande likviditet genom att inrätta en sekundär marknad, där köpare och säljare kan byta aktier. Den nya marknaden kommer att börja fungera sommaren 2017. Priset där investerare kan handla  sätts av Seedrs själv, baserat på en värdering som är i linje med riktlinjer för branschstandarder. Men det finns vissa begränsningar: endast de befintliga investerarna i ett företag tillåts att köpa aktier. När investerare gör en vinst på en försäljning tar Sedrs ut en 7,5% provision av vinsterna.

Webbplats: http://www.seedrs.com