Fintech onlinepengar

Innovationer inom finans

Vi går mot hardfork dagen – vad är Segwit2x och hardfork?

Vi går mot hardfork dagen den 18 november vilket kommer skapa ökad osäkerhet kring Bitcoin kursen. Efter år av debatt om den bästa vägen framåt finns ett nytt kod förslag som kallas Segwit2x som kommer testas. 18 november – Detta är datumet när vi kan förvänta oss block 494784, vilket är när Segwit2x blir en hardfork till 2MB block. En hard fork (svenska hård gaffel) är kryptojargong och menas när en blockchain delas upp i två huvudböcker vilket i princip skapar en ny digital valuta.

Förslaget har stöd från miners och företag men det är fortfarande oklart om den nya koden ändras bitcoins regler, eller om en annan ny kryptovaluta kommer att skapas (bitcoin2x enligt vissa).

Bitcoin

Bitcoin kursen har nått all time-high och priset kan öka kraftigt de närmsta veckorna. Traders som Tone Ma som gör tradinganalyser med candlestickanalas förutspår prisfall och korrigeringar på Bitcoin kursen i mitten av november dagarna innan den 18 november. Mycket tyder på att marknaden kommer att justeras men en massiv korrigering är osannolik. Men innan dess är det en bull market med stigande priser.

Wallet företaget Coinbase ser 2 scenarier som kan inträffa

Scenario 1: nätverket kan inte användas
Om stöd för forken ligger på nuvarande nivåer eller minskar kommer Bitcoin2x nätverket att vara oanvändbart. Coinbase kommer inte att stödja uttag eller handel eftersom det inte kommer att vara möjligt att flytta dessa tillgångar. För närvarande tror de att detta är det mest sannolika scenariot. Om nätverket får stöd vid ett senare tillfälle, kommer Coinbase att möjliggöra Bitcoin2x uttag från plattformen.

Scenario 2: nätverket kan användas

Om transaktioner bekräftas ligga på en rimlig hastighet oc stödet bland miners blir stark, kommer de att tillåta Coinbase kunder att dra tillbaka Bitcoin2x. De kommer inte omedelbart att aktivera köp och försäljningar men de kan göra det möjligt för dem vid ett senare tillfälle.

Det finns de som tror att alt-coins kommer att stiga i samband med hardforken. Carter Thomas pratar om det här i sin Youtube-kanal och vikten att ha en långsiktig plan.