torsdag, augusti 18

SEQR – mobilbetalning med QR-kod

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

SEQR är en svensk app och mobiltjänst där kunderna gör köpet i butiken via en QR-kod som finns vid kassan. Tekniken använder Seamless egenutvecklade transaktionsväxel i grunden. Kunden scannar QR-koden och anger en PIN kod för att fullgöra köpet.

Vilka butiker använder Seqr?
Tjänsten har börjat marknadsföras i livsmedelsbutiker som Axfoods 800 Hemköp och Willybutiker.  Tekniken ska börja marknadsföras på bla McDonalds men den går också att använda för att betala på nätet eller direkt vid annonseringen. Enligt Handelsnytt februari 20016 går tekniken dåligt.


Hur fungerar Seqr?

Lösningen bygger på att du laddar ner en app till din mobiltelefon och när du kommer till kassan scannar du in QR-koden som finns som en bild vid kassan. Säkerhetsmässigt använder SEQR digitala ID-kort och företagarna utrustas med en betalterminal.

Mer information seamless.se och seqr.se

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap