måndag, september 26

Spanska börsen BME testar användningen av blockchain

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Spanska börsen BME har genomfört tester av användningen av blockchain teknik för att ta bort fysiska certifikat och använda elektroniskt genererade certifikat.

BME arbetar tillsammans med BME clearing, den spanska centrala värdepappersförvararen Iberclear och Renta 4 Banco som pilot företag,
De har minskat den totala tiden för punkt till punkt processer och gått mot realtidstransaktioner vilket står för mer än 80% av alla parter i transaktionen. Systemet väntas gå live i slutet av 2019.

Konceptet utformades och vårdas av BME ’ s DLT-Lab som är en global grupp av blockchain experter och affärsmän som vill påskynda genomförandet av blockchain lösningar. De jobbar med potentiella innovationer på kapitalmarknaderna genom användning av blockchain-teknik.

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap