fredag, september 20

Stellar – har ökat i populäritet

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stellar är den nya finansiella infrastrukturen som gör det möjligt att pengar kan flyttas enkelt mellan banker, företag och människor. Nätverket har fått stort utrymme på Coinbase och de använder sin egna valuta som heter Stellar Lumens (XLM).

Stellar Lumen godkänd för handel i New York

New York Financial regulatorer har godkänt Stellar lumen, en kryptovaluta som skapats av grundaren av rival blockchain Company rippel, att handla på itBit Exchange-första gången statens myndigheter har gett lumen grönt ljus.

Stellar Lumens är en digital valuta som blivit godkänt för handel i New York av reglerande myndigheter (New Yorks Department of Financial). Valutan går att handla på itBit Exchange som är en handelsplattform för institutionella investerar. Utöver Stellar går det att handla Bitcoin Cash, Ethereum och Litecoin på itBit.

Så här fungerar Stellar – nätverket som är specialiserat på att växla pengar

Stellar är en plattform som förbinder banker, betalningssystem och användare. Det går att flytta pengar fort och till låga kostnader. En av fördelarna är att det går att handla flera olika typer av tillgångar, USD, Nigerisk Naira, bitcoin eller ICO tokens.

Lumens är tillgången som är byggt i Stellar nätverket. Stellar påminner om Ripple och baserades ursprungligen på samma kod men skiljer sig då man är baserad på öppen källkod och använder flera oberoende noder medan Ripple använder en pool och är ett kommersiellt företag. Jed McCaleb lämnade Ripple för att grunda Stellar. Tekniken fungerar på ett liknande sätt som traditionella finansiella transaktioner och du kan också använda tekniken för smarta kontrakt.

Valutakod
XLM

Maximal tillgång
103 669 352 049 XLM

Officell webbplats
https://www.stellar.org

Kryptovalutor som påminner om Stellar är:
Ripple
Cardano

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap