tisdag, december 11

Valutakrig – vem tjänar på det?

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Andreas Antonopoulos, en av bitcoins största agitatorer, diskuterar om valutakriget mellan olika länder. Vad har länder som Venezuela, Argentina, Ukraina,Indien, Grekland, Syrien och Brasilien gemensamt? Han pratar om hur regeringar förbjudit traditionella kontanter. Valutakrig är ett gigantiska experiment och en sorts krig mot deras egna befolkningar och slår mot äldres pensioner i form av inflation.

Greshams lag handlar om att bra pengar slår ut dåliga pengar. Om ett element i ett sammansatt betalningsmedel kan användas fördelaktigare än som pengar försvinner det ur den allmänna cirkulationen. Vem tjänar i slutet på valutakrig enligt Andreas är det bankerna och det stoppar inte korruptionen utan tvärtom. Andreas pratar om att ekonomin brinner och att det finns en utgång i bitcoin.

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.