måndag, september 26

Coinbase – ökar sin funktionalitet och lanserar nya tjänster

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Coinbase är en stor USA-baserade krypto Exchange och wallet tjänst, Företaget har byggt en lösning där man kan växla USD, Euro och svenska kronor till och från den digitala valutan Bitcoin.

Utöver Bitcoin kan du köpa andra digitala valutor som Ethereum, Bitcoin cash och Litecoin. Företaget tar 1% i växlingsavgift när man köper och säljer bitcoin. Bland investerare i företaget märks Twitter.

Kritik mot Coinbase

Systemet är mycket användarvänligt och man har fått väldigt många användare på kort tid men bolaget har också kritiserats i sociala medier för misstänkt insiderhandel och att  de gav fördelar åt bitcoin cash.

Coinbase har lanserat nya tjänster

Coinbase Card lägger till XRP och lanserar i 10 fler europeiska länder
Vidare har Coinbase Visa betalkort utökat stöd för ytterligare fem kryptovalutor i tio nya jurisdiktioner. Coinbase Card lanserades i april 2019 och stöder nu totalt nio kryptovalutor i 29 länder i Europa.

Coinbase-kortets nya kryptotos som stöds inkluderar XRP, Stellar, Basic Attention token, 0x och Augur, vilket gör det möjligt för användare att köpa och sälja de listade valutorna.

Coinbase Card är tillgängligt i Bulgarien, Kroatien, Danmark, Ungern, Island, Liechtenstein, Norge, Polen, Rumänien och Sverige.

Företaget har lanserat sitt Visa betalkort i Storbritannien. Med kortet kan Coinbase-användare göra inköp med digitala valutor från sina Coinbase-konton. För att slutföra köpet omvandlar Coinbase kundernas kryptovalutor till Fiat-pengar mot en avgift.

Share.

About Author

Vår ambition med onllinepengar.se är att bli Sveriges ledande blogg kring information om Fintech, online betalningar och finansiella tjänster. På onlinepengar skriver vi om de nya affärsmodellerna i det digitala samhället, mobila betalningar, blockchains och digitala valutor som Bitcoin, Litecoin och Ethereum.

Comments are closed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap