Digitala valutor som eaves och WOW Gold

Det finns en uppsjö av olika digitala valutor.

Det finns flera olika typer av digitala valutor. Du har säkert hört talas om WoW Gold valuta – men det finns även andra online valutor som är till för att byta tjänster i sociala medier.

Eaves (förkortas e)  är en digital valuta som används på den sociala webbplatsen Empire avenue. Empire Avenue går under beteckningen börsen för nördar. Du kan tex knyta dina sociala konton på Twitter och Facebook till tjänsten och börja köpa andra människors identiteter. Genom paypal kan du köpa 10 000 eaves för 5$ eller också börjar du handla med de eaves som du får när andra köper aktier i dig eller gör du ett uppdrag som tex att retweeta ett Twitter inlägg. Däremot går det inte att sälja valutan.

Min empire avenue profil hittar du här och du får gärna investera i mig!

Om du använder CMS-systemet Drupal finns det en modul (digital currency) till webbshoppen Ubercart som stödjer följande digitala valutor. Allt detta är gratis och bara att tanka hem och testa

Exempel på digitala valutor

  • Pecunix – som är en guldbaserad digital valuta
  • Liberty Reserve – små betalningar – det är ett anonymt betalningsssystem
  • Perfect Money
  • Loom
  • E-gold är ett betalningssystem som påminner om Paypal. Men i egold är den underliggande värdet guld som kan växlas in till kontanter.
Mikrobetalningar
Det finns också mikrobetalningar som Fraxion Payments Micropayments som är ett plugin som går att använda för wordpress bloggar. Med det verktygen kan du låsa artiklar och sätta små betalningar för att ladda ner informationen.